Mit spaophold hos Ystad Saltsjöbad

En smule Back to the old days

Der er ikke meget retro eller gammeldags over mig. Men en ting jeg holder fast i fra fortiden, er min pladespiller. Min er dog en nyere version og ikke tilbage fra 1900-tallet. Det var først for omkring 3 år siden, at min interesse for grammofonen, pladespilleren, eller hvad du vil kalde den, opstod. Det var nok lidt en blanding af, at den var nice at skulle have stående på værelset og samtidig var jeg lidt træt af, at man aldrig hørte cd’er, så dvd eller noget lignende mere. Spotify er så nemt og jeg er da også stor forbruger heraf. Dog havde jeg lyst til, at springe lidt tilbage i tiden og “gøre lidt mere” for musikken. Det der med at tage en plade, rense den, sætte den på, vende pladen og høre den anden side. Det er selvfølgelig meget mere besværligt, end bare at trykke play på spotify og høre en playliste uafbrudt, men det har også sin charme. Personligt kender jeg ikke nogle på min alder, der har en pladespiller, så mine venner er altid ret oppe og køre over den ligesom jeg selv. Så selvom det er kommet på mode igen, er der stadig mange, som ikke ejer en. Den står altid og pynter mit værelse fint og engang imellem, når jeg har lyst til at gøre lidt ekstra, finder jeg mine plader frem. Jeg har både nyere og ældre plader, men det skal ikke være nogen hemmelighed, at det er de nye der bliver hørt oftest. Det er plader såsom Scarlet Pleasure, Sam Smith og The Weeknd. De gamle plader er nogle af mine forældres, som vi fandt på loftet. Det er meget sjovt at se, hvad man hørte dengang, de var unge.

Der er rigtig mange der spørger mig, hvor min pladespiller er fra, hvilke plader jeg har og hvor man køber de her ting. Det vil jeg én gang for alle besvare her. Jeg har en Crosley pladespiller i sort. Det smarte ved den er, at den har højtalere indbygget. I finder et link til den her i rød. Min er købt i Urban Outfitters og de har dem i rigtig mange farver. Vinyl plader kan man også købe i Urban Outfitters eller på nettet for det meste. Herunder linker jeg til nogle sider, hvor du kan finde plader:

  1. https://www.urbanoutfitters.com/en-gb/search?q=vinyl
  2. https://www.imusic.dk/exposure/3146/
  3. https://vinylpladen.dk/vinyl
  4. https://cdon.dk/musik/vinyl/

Jeg håber, at i kunne bruge det her indlæg til noget, hvis i selv overvejer, at anskaffe jer en pladespiller og komme lidt “Back to the old days”.

-Sofia

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mit spaophold hos Ystad Saltsjöbad