Derfor ligger min lillebror på hospitalet

Pebernødder med chokoladeovertræk

Vi kender alle de klassiske pebernødder, som man køber i supermarkederne hver jul. Dem er jeg blevet træt af og synes ikke som sådan, at de er noget at råbe hurra for. Måske sidder i med samme tanke og netop derfor, vil jeg dele en opskrift på pebernødder, som i nemt selv kan lave. Opskriften kommer fra en gammel bagebog, som vi altid har haft i familien. Dog har vi valgt at sætte vores eget lille præg på pebernødderne, ved at overtrække dem chokolade. Jeg lover jer for, at i vil få et helt andet syn på pebernødder efter, at i har smagt disse. De er så lækre og virkelig nemme at lave.

Pebernødder

Det skal du bruge:

 • 500 g. hvedemel
 • 1 tskf. hjortetaksalt
 • 200 g. smør/margarine
 • 250 g. sukker
 • 2 æg
 • 1 knsp. peber
 • 1 tskf. kanel
 • 1 tskf. ingefær
 • 1/2 tskf. nelliker
 • 1 tskf. kardemomme
 • reven skal af 1 citron
 • Bagetid 5-8 minutter

 

Sådan gør du:

Alle ingredienserne blandes sammen og æltes til en dej. Dejen rulles som en pølse på en fingers tykkelse. Derefter skæres den i små lige store stykker og rulles derefter til kugler i hånden. Læg kuglerne på en bradepande med bagepapir og tryk en smule på dem i midten. Pebernødderne bages i ovnen i 5-8 minutter på varmluft, 180 grader. Tag derefter pebernødderne ud og lad dem køle af.

Pebernødderne smager godt, som de er, men hvis du vil gøre lidt ekstra ud af det, kan du overtrække dem med chokolade:

Du skal bruge 200 grams chokolade eller mere, alt efter hvor mange pebernødder du vil overtrække. Vi havde nok til cirka 30 stykker. Smelt 150 gram chokolade og hæld derefter de sidste 50 gram i og rør rundt. På denne måde får du den perfekte temperatur på din chokolade. Vend derefter pebernødderne i chokoladen og så, er de ellers færdige.

 

Tak fordi i læste med. Jeg håber, at i fandt opskriften nyttig og eventuelt selv vil prøve den derhjemme. Opskriften er perfekt her i julemåneden og har en del mere at byde på end de normale pebernødder i følge mig.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Derfor ligger min lillebror på hospitalet