Velkommen

Min dansehistorie

Der er mange der har efterspurgt noget mere om min dans. Derfor har jeg valgt at lave et indlæg om emnet, i håb om, at i får et større indblik i min danseverden. Jeg vil prøve så kort som muligt, at fortælle jer om, hvordan det hele startede og hvad der siden er sket.

Der er mange der stiller mig spørgsmålet “hvorfor startede du til dans”. Dette er et spørgsmål, som jeg har meget svært ved at svare på, eftersom jeg kun var 6 år, da jeg startede. I virkeligheden var det nok min mor der valgte det. Både min lillebror Markus og jeg startede på et hold med disco og hiphop. Min lillebror var der kun én gang, og så gad han ikke det mere. Jeg husker ikke så meget om dans fra dengang, for der fyldte det ikke så meget. Jeg gik på en danseskole som ikke konkurrerede til turneringer og samtidig gik jeg også til svømning. Så for mig var dans bare sjov og ballade. Da jeg var omkring 10 år, fik jeg interesse for turneringer. Dog valgte jeg, at blive ét år til på danseskolen, så jeg kunne få min 5-års nål, for det syntes jeg var sejt. Spild af tid hvis du spørger mig i dag, haha.

Da jeg så var omkring 11-12 år, skiftede jeg danseskole. Den hedder BB-dans og der går jeg stadig den dag i dag. Min bedste veninde Julie gik på den danseskole og derfor skulle jeg selvfølgelig også gå der. Jeg begyndte til turneringer i både disco og hiphop og det var lige noget for mig. I starten var jeg en utrolig dårlig taber og hvis jeg ikke stod på toppen af podiet, blev jeg meget sur og kunne også finde på at græde. Det vænnede jeg mig heldigvis hurtigt af med. Jeg lærte, at hvis man skal blive bedre, skal man også tage nogle nederlag med på vejen. Det gjorde jeg så. Efter omkring 2-3 år havde jeg kæmpet mig op til den højeste række “superkonkurrence”. Dette var meget stort for mig, for nu kunne jeg begynde, at danse til de “internationale” turneringer blandt Danmarks bedste dansere. Det skal selvfølgelig lige siges, at jeg var stoppet til svømning på det her tidspunkt. Efter 1 år som international danser, stoppede jeg til disco. Jeg havde fundet ud af, at jeg ønskede, at fokusere mere på hiphop

Jeg havde også en duo-partner, Julie. Vi havde gennem vores tid, stor succes sammen inde for dansen og vi opnåede mange flotte resultater i Danmark og repræsenterede i flere år de danske farver i til EM og VM. Sidste år besluttede vi os, at stoppe med, at danse sammen, da vi ville noget forskelligt med dansen. Selvom det er slut, er det forevigt nogle minder jeg vil huske.

I et år fokuserede jeg på min solo og mit største mål og højeste ønske var, at blive udtaget til EM i solo. Det havde jeg aldrig prøvet før. Da 2. rangliste kom og de 10 bedste skulle udtages, var jeg så heldig at blive udtaget og fik valget om, at takke ja eller nej til EM. Mod min gode vilje takkede jeg desværre nej til, hvad jeg havde gået og drømt om i flere år. Det var meget svært for mig, eftersom noget man troede aldrig ville ske for en selv, pludselig lå lige for fødderne af en. EM lå midt i studenterugen og den dag jeg skulle havde danset, skulle jeg køre vognkørsel med min klasse. Det kunne jeg selvfølgelig ikke gå glip af, da man trods alt kun bliver student én gang.

For nyligt har jeg fået en ny duo partner, faktisk lidt ud af det blå. Hun hedder Katrine. Vi har kendt hinanden i meget lang tid, da vi bor i samme by og så gik hun i klasse med min lillebror i folkeskolen. De sidste par år er vi begyndt, at snakke mere og mere sammen og nu er hun faktisk lidt som en lillesøster for mig. Hun stod også uden duo partner og derfor var det jo oplagt, at vi fandt sammen. Uden nogle forventninger eller håb om noget som helst, passede vi faktisk rigtig godt sammen som duo par. De sidste par måneder har vi danset rigtig meget sammen og allerede været til vores to første turneringer. Det er rigtig nervepirrende til de første turneringer, for der ved man jo ikke, om dommerne kan lide en eller ej. Man tør jo ikke håbe på for meget, men vi vandt begge turneringer, så det er en utrolig god start og det kunne simpelthen være bedre.

Lige nu håber jeg bare på, at 2019 bliver “mit år” inde for dansen. Jeg har en god mavefornemmelse og jeg håber inderligt, at kunne deltage til både EM og VM både i duo og solo. Jeg vil i hvert fald gøre alt, hvad jeg kan og kæmpe for, at det kommer til at ske.

Jeg håber, at i fik et bedre indblik i min lille danseverden og kunne bruge det til noget. Hvis i har flere spørgsmål eller ting i forhold til dansen, som jeg skal skrive om på bloggen,

-Sofia

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Velkommen